Reiki

Reiki is de universele levensenergie om ons heen en in ons. Wij en alles om ons heen is energie. Energie is continue in beweging, zoals in de natuur, de bomen. Elke lente zullen de bladeren groeien, in de zomer heeft de boom volop bladeren om in de herfst zullen de bladeren weer los te laten. In de winter trekt de natuur zich terug.

Op deze wijze is ook de cyclus van de mens, wij zijn tenslotte ook onderdeel van de natuur. Wij groeien en bloeien en trekken mensen en dingen aan, maar hebben ook momenten waar we van alles los laten in het leven. En wij trekken ons terug om afstand te nemen en tot rust te komen. Op deze wijze komt lichaam en geest steeds weer in balans.

Reiki ontvang je voor jezelf en geef je in de eerste instantie aan jezelf. Reiki geef je ook door aan de ander. Het helpt voor de ontspanning, kan verlichting geven aan pijnen en werkt ondersteunend in het genezingsproces bij ziektes en kwalen. Reiki stroomt waar het nodig is en vindt zijn weg in het menselijk lichaam zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel.

De Reiki-behandeling vindt liggend plaats op een behandeltafel. Middels diverse handposities op de voorzijde en achterzijde van het lichaam wordt de behandeling uitgevoerd. Op de achtergrond klinkt rustgevende muziek, waardoor een fijne ontspannen moment wordt gecreëerd.

De behandeling vindt geheel gekleed plaats, alleen de schoenen worden verzocht uit te doen. Het is raadzaam om niet te strakke kleding te dragen ter bevordering van de ontspanning.

De gehele afspraak duurt een uur. De eerste keer zal voor aanvang van de Reiki-behandeling een kort gesprek plaatsvinden. Tijdens het gesprek maken we kennis met elkaar en stemmen op deze wijze op elkaar af.
Na afloop wordt je een glas water aangeboden om daarna ontspannen naar huis te gaan.

De dagen na een Reiki-behandeling kun je je moe voelen of juist helemaal ontspannen of fit, je slaapt prettiger (beter doorslapen en uitgeruster wakker worden), slaappatroon kan veranderen, verschillende emoties kunnen naar boven komen. Geef alles de ruimte en laat het maar gebeuren. Dit kunnen blokkades zijn die loskomen en geheeld willen worden. Blijf voldoende (1,5 tot 2 liter per dag) water drinken en geef jezelf voldoende rust.

Het is raadzaam om een reeks Reiki behandelingen te ondergaan voor een goed effect. Afhankelijk van de behoefte kan dit 3 of 4 keer zijn met steeds 1 of 1,5 week tussen de afspraken. Daarna kan op regelmatige basis een afspraak worden gemaakt met langere tussenpozen of naar behoefte.

Bij afname van een reeks van 4 Reiki-behandelingen geldt 10% korting op het totaalbedrag. Als je hiervan gebruik wilt maken, dien je dit duidelijk van te voren aan te geven en het volledige bedrag (minus de korting) te betalen.
Een reeks Reiki-behandelingen bestaat steeds uit 4 afspraken. Bij een 5e afspraak dien je opnieuw een reeks aan te schaffen of per Reiki-behandeling te betalen. Dit is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan anderen zoals gezinsleden.

Dit aanbod is geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg.

Bij lichamelijke en psychische klachten dient u eerst uw (huis)arts en/of specialist te raadplegen.