Kinesiologie

Ga naar mijn website over Kinesiologie voor meer informatie, tarieven, vergoedingen en hoe Kinesiologie jou kan helpen en ondersteunen: www.kinesiologie.healingzeist.nl

Kinesiologie is de leer der beweging. Met Kinesiologie laten we jouw lichaam “spreken” om inzicht te krijgen bij (fysieke) klachten, stress en pijn. De spiertest wordt gebruikt als instrument voor de communicatie met het lichaam.

In september 2015 ben ik gestart aan de 4-jarige opleiding tot Kinesioloog bij de NSK (Nederlandse School voor Kinesiologie). Inmiddels ben ik in juni 2019 afgestudeerd.
De opleiding is SNRO HBO-conform en FONG HBO-Bachelor conform geaccrediteerd. MBK en PsBK zijn CPION geaccrediteerd.

De opleiding omvat o.a.:

  • Touch for Health 1 t/m 4
  • Metaforen en Holografische Touch for Health
  • Kinesiologie (diverse technieken, tevens G.E.M.S. en Espavo basis)
  • Orthomoleculaire Basiskennis en Chemie
  • Praktijkvoering
  • Oefenpraktijk
  • Scriptie en onderzoek
  • CPION PsMbk (dit omvat o.a. MBK (medische basiskennis), IPP (Inleiding Psychologie en Psychopathologie) en TV (therapeutische vorming).

Van Klacht naar Kracht! Dit is het motto van de opleiding Kinesiologie.

Kinesiologie is naast een preventieve methode een therapeutische manier van werken waarbij je gebruik maakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de klacht is ontstaan; de balans bij iemand verstoord is geraakt. Tegelijkertijd kun je uitzoeken op welke manier die balans op een unieke, diepgaande en creatieve manier kan worden hersteld en iemand weer in zijn eigen persoonlijke kracht terugkomt!

Als kinesioloog werk je met mensen (jong en oud) die ten gevolge van stress een breed scala aan klachten hebben ontwikkeld, maar je kunt ook begeleidend werken bij gezonde mensen met leerproblemen of voedingsadvies geven. Zo kan kinesiologie ingezet worden bij burn out klachten, slaapproblemen, fysieke klachten zoals (hoofd)pijn of beperkte beweging en bij uiteenlopende emotionele problemen. Ook bij (hoog)gevoeligheid kan kinesiologie uitkomst bieden.

(bron: Nederlandse School voor Kinesiologie)